Google+

onsdag 11 mars 2015

Rutin, vana och lego.

Enligt en studie tar det runt 66 dagar för att folk ska skaffa vanor som de utför en gång om dagen. Studien gällde vanor som att äta en frukt till lunch eller att träna. Däremot verkar det oftast gå väldigt mycket fortare att bli av med bra vanor.

Den senaste månaden har bestått av förkylning och VAB. Rutinerna har rubbats. jag har inte tränat så mycket som jag hade tänkt. Jag har inte cyklat eftersom jag inte varit på jobbet och styrketräningen har inte blivit av. Den här veckan har jag dock tränat och jag hoppas att jag kan få fortsätta med det utan fler avbrott.

För att spexa till det satte vi även igång med att fixa till ett av rummen i huset. Ungarnas lekrum ska bli deras sovrum hade vi tänkt. Därför tömde vi rummet på grejer i helgen och rev tapeter. Sen dess har jag tapetserat och börjat bygga. Grejerna ställde vi utanför rummet, i den öppna hallen. Som nu inte är så öppen längre. Att ta sig till toaletten på natten är som att gå igenom ett minfält. Det kan ligga legobitar precis var som helst.

It's funny because it's true

Men det var en liten utsvävning. Poängen är att jag har inte tränat som mycket som jag velat men att jag nu är igång igen. Trots avbrott och lite extra mycket att göra så har jag hittat tillbaka till rutinerna, hoppas jag. Jag har känt mig ganska stark på gymmet och cykelpendlingen har inte varit allt för tung.

Den här veckan har jag hunnit med två styrkepass och cykelpendlat en dag. Jag är inne på Vecka 3 med 531 och det känns bra. Det är tungt, men inte för tungt. Hittills har jag kört passen med militärpress och marklyft. Jag har skön träningsvärk och ser efter dagens vilodag fram emot bänkpress i morgon. Jag funderar även på att införskaffa ett par skor. Jag har tränat i bara strumporna ett tag nu och känner att det kunde vara trevligt med skor. Jag har spanat lite på Adidas Power Perfect II. De ser helt ok ut. 

Adidas Power Perfect II

Marklyft, 130 kg i strumpor.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar