Google+

fredag 7 maj 2010

Löpning x2

I tisdags sprang jag hem från jobbet. Sträckan är 6.6km, ungefär. Det är en ganska lagom runda att avsluta dagen med.
Nästa morgon snörde jag på mig skorna igen och sprang tillbaka till jobbet, samma runda. Det tog någon enstaka minut längre tid, får väl skylla på att jag inte fått i mig tillräckligt med energi samt att jag troligtvis var lite seg i benen sen dagen innan.
Sen i onsdags har det inte blivit nåt mer träningspass, tänkte vila ett tag från löpningen för att ge kroppen en chans att skaka av sig lite småbesvär. Istället tänker jag styrketräna och simma för att ladda inför FM Atlet och Vansbro i sommar. Förhoppningsvis kommer jag lägga ut lite trevliga styrketräningspass och några simpass. Jag måste bara ställa om min vilja lite, det är lättare att bara sticka ut och springa än att släpa sig iväg till bassängen. Snart öppnar de utomhusbassängen på brottet, så då ska jag se till att sticka dit och träna lite.

Jag minns inte vad jag lyssnade på under mina löppass i veckan, men ni kan få ett allmänt musiktips istället. Vill man ha musik för de riktigt långa löppassen, för att undvika för högt tempo, kan jag rekommendera följande:
1. Katatonia - Long Cold Distance
2. OSI - Office of Strategic Influence
3. Pink Floyd - A Saucerfull of Secrets el. Piper at the Gates of Dawn

De två senare skivorna är från slutet på 60-talet och rejält flummiga. Kanske inget för folk med musiksmak "RIX FM".  Men de är skivor som gör det lätt att glömma bort tiden och bara fortsätta springa. Funkade för mig när jag sprang 16km/dag i en vecka. De förhindrade däremot inte hälseneinflamationen.

Have a good one!

4 kommentarer :

 1. Ska man köra kort och hårt är det Dimmu som gäller :D.

  SvaraRadera
 2. Ok, det kan jag tänka mig. Slayers senaste håller väl på i ca 40 min och fullt ös hela vägen, i stort sett! Passar bra för mig!

  SvaraRadera
 3. Vad härligt med löpning! Och smart att göra det i samband med att du ändå måste ta dig till och från jobbet!

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det. Fast jag bör nog erkänna att det är lite tyngre andra dagen, till jobbet. Brukar behöva lite mer energi i kroppen för att det inte ska bli för jobbigt.

  SvaraRadera