Google+

måndag 31 maj 2010

"Military Training" + gainerrecept

Hej alla glada. Jag tänker ta mitt ansvar som träningsnarkoman och militär. Jag har förstått att det är populärt med Military Training. Om jag har förstått det hela rätt så går det ut på att träna utomhus (ingen lokalhyra), använda kroppen som belastning (inga dyra maskiner), springa i lera och vattenpölar (som dagis) samt att instruktören skriker och gapar (kan jag väl ställa upp på). Med andra ord kan man ta betalt för något som i princip inte kostar ett dugg, förutom tid. Men om man ändå själv ska träna så är det ju inte så dumt.
Jag tänkte att jag kan ordna den här typen av träning om det är någon som är intresserad. Häng på när jag tränar så slipper ni betala dyra pengar, om ni inte tvunget vill! Jag kan till och med erbjuda löpning i sand och simning i hav, det är väl inte så illa!

När jag ändå är på mitt mest generösa humör så tänkte jag dela med mig av ett recept på gainer:

Mixa följande:
- 3dl Havgregryn
- 4dl Mjölk (mellanmjölk)
- 1 Banan
- 2 msk kakao för smaken (O'Boy ger lite mer sötma, men är ej medräknat i näringsinnehållet)

Näringsinnehåll:
Protein:             32 g
Kolhydrater:     104.3 g
Fett:                  16,6 g
Energi:             2911 kJ (733.5 kcal)

Man kan byta ut mjölken till vilken annan prcent som helst, dock så ändras näringsinnehållet. 3% ger en gnutta mindre protein  och kolhydrater fast mer fett och mer energi, magrare ger mindre fett och mindre energi. Exakt hur fullvärdigt proteinet är kan jag inte svara på nu, dock så innehåller proteinet från grynen och mjölken sammanslaget alla nödvändiga aminosyror dock i varierande mängd. Men som en drink efter träningen funkar den bra! Jämför med en grötptortion lagad på 3dl gryn!

2 kommentarer :

  1. Hej! Jag kan hänga på en gång =) man ska ju testa allt en gång!

    SvaraRadera
  2. Hehe, ok :-) Då får jag ju se till att göra det nån gång också :-) Det måste vara blött och lerigt, om jag förstått det rätt :-) Får fundera ut nåt.

    SvaraRadera