Google+

torsdag 27 november 2014

Vintercykling är bäst!

I dag har det varit en riktigt bra dag för vintercykling, enligt mig i alla fall. Det var lagom kallt, precis så där kallt så det blir lagom mycket is i skägget. Underlaget var hårt och inte överdrivet spårigt. det besvärligaste var väl att plogbilarna har gjort så att underlaget är lite som manchester, med längsgående spår. Det kan vara lite obehagligt när hjulen tvunget ska följa dessa. Men bortsett från det var det bra.

Det är en riktigt skön start på dagen att kunna cykla fram helt ensam på vägen. Det är kallt och tyst och luften är frisk och skön. Idag var det dessutom stjärnklart så det gick att se en del stjärnor när jag kom bort från bebyggelsens belysning. Det är bara att trampa på medans kroppen vaknar till liv. Väl framme på jobbet är hjärnan syresatt och kroppen är uppvärmd. Vissa dagar blir det ett pass på gymmet innan jag sätter mig framför datorn. I dag blev det ett rörlighetspass som ska öka rörligheten vid knäböj och marklyft. Det var riktigt skönt med lite stillsam stretchning.

Isbildning i skägget tillhör  

Efter arbetsdagens slut så var det dags att cykla hem igen. Samma väg som alla andra dagar. Eftersom jag cyklat nästan varje arbetsdag, samma väg varje gång, så är det som att jag kan koppla bort allting och bara trampa. Jag kan rensa hjärnan från allt som har med jobbet att göra. Få lite frisk luft efter en dag inomhus och bara njuta av tystnaden. Det enda som hörs är ljudet av de hårda dubbarna mot den isiga vägen.

Framme i Ås efter cykelturen hem (Foto: Hasse)

Det är skönt och avslappnande att cykelpendla. Det spelar ingen roll om det är sommar eller vinter. Att cykla på vintern ställer lite andra krav på utrustningen bara. Det behövs varmare kläder, bättre belysning och vinterdäck. En ganska liten investering som du tar igen ganska snabbt när du slipper ta bilen eller åka lokaltrafik. Dessutom så mår du bra av det. Vardagsmotionen är något som verkar ha glömts bort. Ta cykeln, ta trapporna, hoppa av bussen några hållplatser innan och gå sista biten. Svårare än så är det inte.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar