Google+

torsdag 5 november 2015

Det är underbart att cykla

När jag vaknade i morse var det en bra stund kvar innan väckarklockan skulle ringa. Jag kände mig ändå ganska pigg. Det händer ibland. Det beror i stort sett uteslutande på att jag sovit klart. Jag gick och la mig strax innan 21. Jag funderade på om jag skulle gå upp direkt eller somna om. Risken med att somna om är ju att när klockan väl ringer är du helt klubbad och tröttare än nånsin. Det är ju ganska bra att lyssna på kroppen och om kroppen vaknar så är det nog dags. Jag låg och drog mig en stund, somnade nog till lite men vaknade igen efter en stund, fortfarande pigg. Till slut gick jag upp strax innan 5. Jag hade ju trots allt sovit nästan 8 timmar.

Höstväder

Hög luftfuktighet

Jag tycker det är riktigt skönt att vakna av mig själv, tidigt. Då kan jag komma iväg till jobbet tidigare vilket innebär att jag kan sluta tidigare också, ibland innan solen gått ner. Eftersom jag cykelpendlar en hel del slipper jag nästan all trafik när jag kommer iväg tidigt. Nu är det inte så mycket trafik till att börja med, men ändå. Jag är helt själv på vägen, susar fram genom mörkret. Ljudet från dubbdäck mot hård asfalt och vindens sus i öronen. Det är avslappnande och meditativt på nåt sätt. Det blir en bra start på dagen i mitt eget tempo. När jag väl kommer fram är hjärnan syresatt. Jag är först på plats och kan börja jobba i lugn och ro och komma igång innan de andra börjar dyka upp. Det är skönt att ha ett par timmars försprång ibland. Ibland brukar jag köra dagens styrketräningspass direkt efter cyklingen. Då är jag klar med det innan klockan är 7 och huvuddelen av befolkningen fortfarande dricker sitt morgonkaffe.

Höstmorgon

Snart är det vinter

Jag är nog varken en kvälls- eller morgonperson, eller kanske både ock. Vad jag är beror på vad jag prioriterar. Det är ganska enkelt. Jag kan sitta uppe sent på kvällen utan problem. Jag somnar inte i soffan. Däremot kommer jag vara helt utslagen på morgonen. Går jag och lägger mig tidigt, vaknar jag tidigt och är pigg. Det är ganska enkelt egentligen. Vill du vara pigg på morgonen, gå och lägg dig tidigt. Funkar på mig i alla fall, för det mesta.

2 kommentarer :

  1. Kan bara hålla med! Cykla is the shit! Jag borde lära mig att gå och lägga mig i tid jag också. Det är få saker jag är så värdelös på som att komma i säng i tid....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lätt att sysselsätta sig på kvällen. Speciellt farligt är att börja med nåt när det är halvsent, typ "ska bara spela lite dataspel" eller "bara kolla lite Facebook". Då går tiden snabbt :-)

      Radera