Google+

onsdag 27 januari 2010

Nästan "300"

Igår blev det lite styrketräning direkt efter jobbet. Ett snabbt ombyte och sen ner till gymmet för att ge kroppen en omgång. Tyvärr hade jag glömt skorna hemma så det fick bli träning i bara strumporna, men det är väl säkert bra på sätt och vis, ger nog extra träning nånstans... i fötterna kanske!

Trots brist på fotbeklädnad blev det ett pass enligt nedan. Övningarna gjordes i följd med så lite vila som möjligt:

12 x pull-ups
25 x marklyft med 60kg
20 x floor wipers med 15 kg (kolla jotuben)
40 x push-ups
20 x box jump (hoppa jämfota upp på en låda eller bänk, lagom hög. Kolla crossfit.com)
40 x clean & press med 16kg kettlebell (20/arm) (kolla crossfit.com)
8 x pull-ups
30 x clean & press @ 16kg (15/arm)
10 x floor wipers @ 15kg
25 x pull-ups med hjälp

Passet tog väl runt 30 min och med lite tempo så blev jag ganska andfådd. Jag misstänker att det är det som är meningen med den här typen av träning. Den ger både styrka och uthållighet. Skilnaden mot den mer konventionella styrketräningen där man sitter still och tränar en muskel i taget är att här får i princip hela kroppen jobba i alla övningar (nästan). Efter ett tag märker du effekten av detta när du börjar få upp en rejäl puls och du blir andfådd. Gör ett försök, anpassa programmet efter din egen förmåga, öka eller minska, sen är det bara att köra på.

2 kommentarer :

  1. Jag säger inte detta för att göra dig glad men jag läste faktiskt i senaste numret av tidningen "Man" Att det ger bäst resultat att träna barfota! Fråga mig inte varför jag läser den tidningen...

    SvaraRadera
  2. Då ska jag inte fråga det. är det den som heter "Damernas Värld. MAN"?

    SvaraRadera