Google+

fredag 21 februari 2014

Det är jobbigt att vara sjuk...

...eftersom jag får en massa dumma idéer när jag inte kan träna. Normalt sett så lägger jag upp en plan med min träning. Ett övergripande upplägg med lite mer detaljerade program för t ex styrketräning, löpning, simning eller vad det nu kan vara. När jag väl sätter igång med träningen är jag oftast fullt upptagen med att träna och tänker inte så mycket på nya upplägg eller dumma idéer. Oftast är jag för trött för att ens fundera på att hitta på några dumma saker. Blir jag däremot sjuk, så att jag inte kan träna, börjar huvudet komma med en massa jobbiga idéer. Jag börjar tänka bortom träning, jag börjar tänka utmaningar. Jag tänker ut löprundor och mäter hur långa dem blir och fantiserar om att springa dem. Det tenderar ofta att bli ganska långa rundor (för mig i alla fall). Lite strapatsliknande rundor, gärna runt nån del av Storsjön, en liten vik eller så. Den här lilla förkylningsperioden har än så länge resulterat i ett par sådana idéer.

1. Först mätte jag upp en tur som går från hemmet in till Östersund, ut på Frösön, runt Östberget (berget på Frösön alltså) och hem igen. Det blir ca 27 km. Det tänkte jag försöka klämma in nån gång innan hösten kommer.

Karta med runda från Jogg.se

2. Sen tänkte jag lite större. Då mätte jag upp en runda som går från hemmet, till Dvärsätt, ut på Rödön, över till Frösön, in till Östersund och sen hem igen. Det finns några alternativa vägar att springa, men det blir ca 42 km. Det hade varit kul att genomföra, men det kräver en del löpträning så det beror på hur det går framöver.

Också en karta med runda från Jogg.se

Nu hoppas jag att jag blir frisk snart innan jag hittar på fler dumheter.

2 kommentarer :

  1. Mina gamla hemtrakter :) Hoppas rundorna blir av! ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det hoppas jag också! Ska bli kul att testa!

      Radera