Google+

onsdag 30 juni 2010

Löpträning för "nybörjare" forts.

Nu har det gått ett tag sedan senaste inlägget med tips på löpträning. Vid det här laget så kanske ni inte är nybörjare längre, men det får stå kvar så det blir en röd tråd genom inläggen. Jag tänkte fortsätta med upplägget och skriva fortsättningen för ytterligare tre veckor! Grunden är fortfarande densamma, det gäller att lyssna på kroppen och se till att värma upp ordentligt och se till att få den vila som kroppen behöver. Det är självklart inte avgörande att träna på de dagar som jag anger, utan ni tränar när det passar er. Men försök få in vila mellan passen så att inte alla ligger efter varandra!
De nästkommande 3 veckorna är de sista tre veckorna i en nio veckor lång period som det här upplägget har sträckt sig över. För varje vecka så har träningsmängden ökat och nu ökar den ytterligare. Nu börjar passen komma upp i längre löptid och således längre sträckor. Nu framåt slutet kan ni istället för att springa under en viss tid springa den angivna sträckan (på ett ungefär) och istället försöka öka tempot något för varje vecka. Vill ni mäta upp en sträcka så kan man göra det smidigt på Eniro.se.

Vecka 7,8 & 9
Mån - Löpning 6 km 
Tis - Löpning 6 km
Ons - Vila
Tor - Löpning 8 km
Fre - Löpning 5 km
Lör - Vila
Sön - Vila, eller promenad/cykelturNär ni har gjort klart alla 9 veckor så har ni förhoppningsvis blivit bättre på att springa och inte skadat er hopplöst!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar