Google+

tisdag 26 november 2013

Trött, skakig och nöjd!

De senaste veckorna har det varit lite si och så med träningen, förkylningar och VAB har rubbat planen. Jag har missat några pass samtidigt som passen blir tyngre. Jag har väl trots det hängt med ganska bra och har lyckats klara av de lite tyngre styrketräningspassen ändå, med nöd och näppe. Förra veckan var det dags att öka på styrketräningen. De tre passen med armhävningar, sit-ups, chins och dips (BRAK-pass) ökades på med 5 set av varje övning (förutom chins). Passet tog ca 20 min längre tid att genomföra och blev ganska mycket besvärligare. Veckorna innan bestod passen "bara" av 10 set, nu var det helt plötsligt dags för 15 set (eller varv). Ni som följt mina tidigare inlägg har kanske koll på hur passen sett ut, men för nytillkomna såg passen med 10 varv (3 ggr/vecka) ut så här:

10x20 Armhävningar
10x25 Sit-ups
4x10 Chins
10x15 Dips.

Förra veckan ökades passen på med 5 varv (och några extra chins):

15x20 Armhävningar
15x25 Sit-ups
4x12 Chins
15x15 Dips.  

Jag lyckades med mycket ansträngning och en hel del pannben genomföra passet två gånger förra veckan. Båda gångerna som morgonpass, och båda gångerna fick jag ta en paus för att bli av med illamåendet nånstans efter 7-8 varv. Men jag fullföljde passen, dock bara två av tre planerade. På grund av VAB och en släng av förkylning så blev det inte mer. Men jag var ändå nöjd med min insats. 15 varv är ju ändå en hel del.

Det som däremot var lite besvärande var att jag visste att kommande vecka, den här, så var det dags för den slutliga ökningen. Uppläggets riktiga mördarpass, det som tidigare pass ska ha förberett mig för. Genom gradvis ökning ska jag ha förberett min kropp för ett BRAK-pass på över timmen. Här kommer passet, läs och begrunda.

20x20 Armhävningar = 400 st
20x25 Sit-ups = 500 st
5x12 Chins = 60 st
20x15 = 300 st

Med förra veckans insats i bakhuvudet, 2/3 genomfört med illamående, så trodde jag inte att det skulle gå redan den här veckan. Idag gick jag till gymmet på lunchen, med förhoppningen att jag skulle slippa illamåendet om jag lät kroppen vakna ordentligt. Jag kände ganska tidigt att jag hade mer ork än vanligt. När jag hade gjort 10 varv kändes det fortfarande bra. Jag körde 5 varv till och insåg att det förmodligen skulle gå fint med 5 till. Så med skakiga armar och krampande magmuskler gjorde jag de sista 5 varven och vips hade jag gjort 20 varv. Måste dock erkänna att jag missade en omgång chins, men det hade jag klarat utan problem, jag lovar! Nu är jag ganska nöjd! Nu ska jag bara göra det 3 gånger i veckan under fyra veckor, så är jag i mål. Hur svårt kan det vara?! Gör ett försök och säg vad ni tycker. 

20 varv! 

4 kommentarer :

 1. Svar
  1. Man tackar. Nytt försök i morgon... kanske.

   Radera
 2. Och jag gnäller över mina 15 minuters cirklar..detta skulle ta död på mig om jag provade. Jisses vad du kör! Inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att någon blir inspirerad :-)! Tack för uppmuntran, nu orkar jag köra på ett tag till. Det har tagit ett tag att komma hit, men det är kul att se att träningen funkar. Det är inte så intensivt, känns det som. Ska köra med pulsklocka idag och se hur det ser ut.

   Radera