Google+

måndag 30 september 2013

Slut på vilan... dags att dynga på igen!!!

Jag har inte tränat ett enda dugg på hela helgen. Jag tror att det kallas för vila, men jag är inte säker. Jag brukar vara seg och trött de dagar som jag inte tränar. Den senaste tiden har dessa vilodagar infallit under helgen och då hade jag kanske varit trött och seg ändå, även om jag hade stigit upp som vanligt och rört på mig. I vilket fall som helst så lär det göra nytta att vila nån dag ibland. Den gångna helgen blev det vila både lördag och söndag eftersom jag tänkte ge den eventuella förkylningen en chans att dra. Den har i alla fall inte blivit värre, så jag tror nog att jag kör på som vanligt den här veckan. Det jag missade i helgen var ett kettlebellpass som jag skulle kört i lördags, men det går nog bra ändå. Jag får se till att köra båda den här veckan, planen säger ju faktiskt 1-2 pass per vecka!

Jag började dagen med att cykla till jobbet, som vanligt. Idag var det ganska kallt, men inte så pass kallt att det var risk för halka. Det var frostfritt, vilket är trevligt när cyklingen sker på smala slicks (heter säkert nåt annat på riktigt cykelspråk, men jag är ingen riktig cykelnörd än)! Idag fick jag chans att testa de nya skoöverdragen i lite torrare väderlek. I kombination med vinterstrumporna höll de kylan ute på ett bra sätt. Jag vet inte om jag har taskig blodcirkulation i tårna eller om det är inaktiviteten (tårnas alltså) som gör det, men det kändes faktiskt lite småkallt. Det var inget som störde utan bara en lite antydan. Får se hur det känns när det blir kallt på riktigt. Än så länge är jag väldigt nöjd med skoöverdragen och strumporna. När det väl blir dags att cykla på vintercykeln ska jag nog försöka flytta över pedalerna till den så att jag kan använda skorna även på den. 

Väl framme i Krokom körde jag dagens styrketräning (BRAK) på gymmet. Det var full aktivitet på gymmet när jag kom dit. Det var fyra individer som sprang som tokar på vars ett löpband. Jag har lite svårt att förstå varför man vill springa nån längre tid på ett löpband när det går alldeles utmärkt att springa ute i friska luften. Men visst, är det kallt ute så måste man ju klä på sig och då syns kanske de hippa och tighta träningskläderna?! Vad vet jag. Men för mig är löpband inget jag använder frivilligt om jag kan undvika det. Hur som helst, jag struntade i springa-på-stället-inomhus-folket och gick bort till hörnet med chinsstången och mattan och körde mina set. Som vanligt fick jag ju uthärda den vansinnigt motivationsdödande musiken som spelas på gymmet. Har lite svårt att komma in i Beast Mode när det spelas en massa halvseg RnB och liknande. Jag måste komma ihåg att ta med mina lurar igen så att jag kan lyssna på nåt som får mig att vakna. Trots skräpmusik gjorde jag mina set:

6x30 Armhävningar
6x30 Sit-ups
2x10 Chins

Det är nu två veckor kvar av den första perioden. Nu gäller det att jag verkligen gör alla pass så att jag är förberedd för nästa period som kommer innebära en ganska rejäl utmaning. Jag har fullföljt första perioden några gånger tidigare men aldrig fortsatt med den andra. Det ska bli intressant att se hur det går. Idag återstår det en cykeltur hem och en löprunda. Förhoppningsvis ska den löprundan gå bra att klämma in när jag kommer hem, efter simskola mm. Det gäller bara att besegra den inre fienden som gör att man vill ligga på soffan och slappa istället! Stryk ska den ha!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar