Google+

tisdag 14 mars 2017

BRAK och Madcow! Styrketräning deluxe!

Tyst som i graven... Här har det tyvärr inte hänt så mycket på ett tag. Jag har dock tränat på som vanligt och hållit igång. Däremot har jag inte skrivit så mycket om det. Jag har varit lat och uppdaterat på Instagram istället. Det går ju fort och smidigt. Här känns det som att jag bör ha nåt vettigt att säga. Därmed inte sagt att det jag brukar lägga upp när jag väl skriver är särskilt vettigt alla gånger. Som nu till exempel. Jag har lyckats skriva flera rader utan att egentligen ha kommit med något vettigt. Jag har oftast bränt allt mitt skrivkrut på annat. Jobb och hemliga projekt. Efter en hel dag framför datorn, med avbrott för träning, är jag oftast inte så sugen på att skriva här på bloggen. Jag försöker begränsa antalet måsten och så fort det känns som en belastning brukar jag trappa ner och prioritera. Det ska vara roligt att skriva, tycker jag, så när lusten inte finns brukar jag inte tvinga ur mig något bara för sakens skull. Men ändå så är det lite konstigt, för när jag väl sätter mig ner och skriver så brukar det komma fram något. Helt oplanerat. Som nu. Hade tänkt skriva om dagens träning men det blev visst lite annat också. Så kan det gå!

Medvinden på Storsjön

De senaste månaderna har jag ägnat mig åt styrketräning i form av basövningar blandat med styrketräning med kroppen som belastning (BRAK som det kallas inom försvarsmakten). BRAK passar alldeles utmärkt att köra hemma dessutom och ger bra resultat! Jag kör alltså väl valda delar av Madcow spetsat med Navy Seal-programet. Jag har även sprungit lite för att komma igång inför våren och sommaren. Det har gått bra och jag tycker jag ligger bra till i marklyften till exempel. Förra veckan blev det ett personbästa i 5RM (5 rep max) när jag klarade 5x140 kg. Så jag är nöjd. Jag har även kört igenom första delen av Navy Seals-programmet som är 9 veckor. En massa armhävningar, situps och chins.

Idag påbörjade jag andra perioden och det känns redan. Parallellt kör jag som sagt delar av Madcow; knäböj, press, stångrodd och marklyft. Jag har valt bort bänkpress eftersom jag gör så pass mycket armhävningar. Jag är inte direkt ute efter maxstyrka där just nu utan mer uthållighet inför Vansbrosimningen. Det händer dock att jag kör lite bänk någon gång ibland, för att känna på det lite. Jag kör inte heller alla tre pass utan lånar egentligen bara progressionen från programmet. Mellan styrkepassen klämmer jag in löpningen från Navy Seal-programmet eftersom jag tycker det har en helt ok stegring såhär i början.

Idag körde jag både BRAK och de tunga övningarna under samma pass. Egentligen är planen att köra de på olika dagar, men när jag missar ett pass brukar jag försöka köra två åt gången. Dagens pass såg ut som följer.

BRAK:
6x30 Armhävningar
6x35 Situps
3x10 Chins
3x20 Dips

Militärpress:
5x32,5 kg
5x37,5 kg
5x47,5 kg
5x55 kg

Marklyft:
5x82,5 kg
5x97,5 kg
5x112,5 kg
5x127,5 kg




Jag körde BRAK istället för vila mellan de tunga basövningarna. Det blev väldigt lite riktig vila så det blev ett svettigt pass. Passet tog ca en timme. Tiden kommer öka efterhand som det blir fler set/reps i BRAK och tyngre vikter i Madcow. Då kommer jag undvika att köra dubbelpass, även om det är väldigt skönt när ett sånt pass är gjort.

Det var alles. Vi får se när nästa inlägg dyker upp. Om ni har några önskemål så lämna en kommentar. Jag jobbar bäst under press och när jag har ett mål!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar